Chronische stress, herken de stress symptomen en word ze de baas!

chronische stress herkennen

Er wordt over chronische stress gesproken wanneer stress te lang aanhoudt.

Als je langdurig last hebt van stress symptomen, dan kun je daar ziek van worden met alle gevolgen van dien. In het dagelijkse leven functioneer je niet meer zoals je gewend bent. Je hebt last van overprikkeling en je werk heeft er ook onder te lijden.

Mensen in je omgeving zullen de veranderingen ook aan je merken. Pik deze signalen op en doe er ook wat mee.

Chronische stress, wat nu?

Als er sprake is van chronische stress, dan maakt je lichaam continu stresshormonen aan. Je lichaam kan in ernstige gevallende aanmaak van stresshormonen niet meer stoppen en/of afbreken.  Je bent dan continu in staat om te vluchten of te vechten. Hierdoor zal de werking van je immuunsysteem belemmerd worden.

Het is daarom van belang dat je de chronische stress herkent en aanpakt. Veel mensen hebben last van slapeloosheid, piepen of ruis in de oren. Ze voelen zich continu opgejaagd of hebben last van hoofdpijn en spierspanningen. Dit laatste is met name ook voelbaar in de nek en de schouders.

Het is van belang dat de chronische stress wordt aangepakt. Door de stress ben je eerder vatbaar voor ziekte en kun je ernstige klachten ontwikkelen zoals burn-out. Durf het in te zien en durf er ook wat aan te doen. Stop je problemen niet weg en schaam je er vooral niet voor. Als je het op zijn beloop laat, dan zal  het alleen maar erger  worden.

Chronische stress de baas zijn

Stress verminderen levert een positieve bijdrage aan je gezondheid. Start daarom vandaag nog met de online cursus om je stress en zorgen de baas te worden.

Je ontdekt onder andere hoe je:

  • meer kunt ontspannen;
  • beter op jezelf kunt vertrouwen;
  • en meer vrijheid en vreugde kunt ervaren tijdens het dagelijks leven.

Innerlijke rust, positiever denken, meer genieten en meer kracht en energie staan centraal tijdens de effectieve online cursus.

>
Scroll naar top