30 Beste Blogs in omgaan met stress, overspannenheid en burn-out

Beste blogs in het omgaan met stress en burn-out

Heb je het gevoel dat je niet meer goed kan omgaan met stress en dagelijkse spanningen?

Ben je op zoek naar meer informatie over stress, overspannenheid of burn-out?

Het internet wordt overspoeld met verschillende blogs over dit onderwerp.

We hebben de 30 beste blogs geselecteerd en laten jou zien waar jij de meest praktische en relevante informatie vandaan haalt.

Met deze unieke lijst van meest waardevolle blogs ontdek je hoe je moet handelen bij stress of een burn-out.

More...

30 Beste Blogs in het omgaan met Stress & Burn-out

Uit alle websites die er momenteel bestaan op het gebied van stress, zijn de volgende sites de winnaars van de award om zichzelf te scharen onder de 30 beste blogs (in willekeurige volgorde)!

Let's Go!

Gezondheidsplein

Dit is misschien wel een van de meest bekende websites over stressgerelateerde klachten en gezondheid in het algemeen.

Gezondheidsplein is in 2013 opgericht door Solvo BV, dat ook de websites ziekenhuis.nl en dokterdokter.nl onder haar hoede heeft. In hun blog vind je informatie over stress verminderen, de behandeling en een handige symptomenchecker.

Ook zaken als een burn-out, werkstress en overspannenheid worden op Gezondheidsplein besproken. Gebruik hiervoor de handige zoekbalk en vind voor bijna elke onderwerp een passend artikel.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

stressplein

Stressplein

De website Stressplein is open en eerlijk over stress.

Oprichter is Ronald de Boer, die in het verleden zelf te maken kreeg met burn-out klachten. Hij legt je duidelijk uit wat het verschil is tussen stress, overspannen of burn-out. En hij geeft je praktische tips over omgaan met stress. 

Op de website wordt ook de nadruk gelegd op re-integratie na een burn-out. Stressplein beschikt over een uitgebreide kennisbank met veel verschillende onderwerpen over psychische klachten.

Volg hem op Twitter of Facebook!


Albert Sonnevelt

Zoek je informatie over leven zonder stress, dan zit je bij Albert Sonnevelt altijd goed.

Deze website uit 2005 is opgericht door Sonnevelt Opleidingen BV, bekend van workshops over vitaal leven. Albert Sonnevelt is al ruim 20 jaar psycholoog en trainer bij de grootste Nederlandse bedrijven.

De website biedt je informatie over stressklachten en lichamelijke gevolgen. Door middel van duidelijke blogs en inspirerende video's leer je echt beter omgaan met stress.

Volg hem op Twitter of Facebook!

 

bye bye burnout

Bye Bye Burnout

Ook de kennisbank van Bye Bye Burnout moet in deze lijst genoemd worden. Oprichtster Mascha Mooy heeft met haar team een sterke site opgebouwd.

Je kunt hier vooral goed terecht voor informatie over burn-out en stress op de werkvloer.

Zo is deze site interessant voor het MKB, werkgevers en leidinggevenden die hun bedrijf en medewerkers gezond willen houden.

Maar ook voor de werknemer die werkgerelateerde stress of klachten van burn-out wil verminderen, is hier veel informatie te vinden. Bijvoorbeeld hoe je werk en privé beter gescheiden kan houden of tips die je kunt gebruiken bij re-integratie.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

Jesse van der Velde

Jesse van der Velde

Ook Jesse van der Velde biedt je inspiratie over omgaan met stress.

De website uit 2009 richt op het bevorderen van de gezondheid. Bij Jesse van der Velde kun je onder andere terecht voor wat stressklachten nu eigenlijk doen met je lichaam. En gaat deze blog dieper in over de schadelijke effecten van stress.

Je kunt hier ook eens de gezondheidscheck uitproberen. Dit is een test op basis van wetenschappelijke vragen, waarbij je direct ziet hoe je gezondheid ervoor staat.

Volg hem op Twitter of Facebook!

 

dokterdokter

Dokterdokter

De website Dokterdokter is net als Gezondheidsplein onderdeel van Solvo BV. Dokterdokter bestaat sinds het jaar 2000 en heeft in deze jaren een aantal mooie blogartikelen verzameld.

Ontdek het verband tussen stress en lichamelijke klachten of bekijk hoe een burn-out ontstaat.

Met zoveel verschillende blogs is het soms moeilijk om het juiste artikel te vinden, daarom beschikt de website over een handige zoekfunctie. Wie regelmatig tips en adviezen over zijn gezondheid wil ontvangen, schrijft zich in voor hun nuttige nieuwsbrief.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

kirstennelis

Kirsten Nelis

Met de burn-out specialist Kirsten Nelis kun je rekenen op goede tips met betrekking tot omgaan met stress.

Op deze website vind je meer informatie over stress, overspannenheid en burn-out. Wie zijn klachten direct aan wil pakken meldt zich aan bij Kirsten Nelis zelf.

Je vindt hier inspiratie in de vorm van verschillende zelfhulpboeken, die Kirsten speciaal voor haar websitebezoekers heeft geselecteerd.

Ook biedt zij burn-out coaching en training. Zo heeft ze een geweldige training gemaakt die jou leert weer te ontspannen en je energie weer terug te krijgen.

Volg haar op Twitter of Facebook!

 

mijnkwartier

MijnKwartier

Op zoek naar een zelfhulpprogramma?

Mijn kwartier geeft je informatie over stressgerelateerde klachten, symptomen en het herkennen van de alarmsignalen. Dit doet de website sinds 2011 namens Coach Team, een organisatie die zich vooral richt op zelfcoaching programma’s voor bedrijven.

Dit is dan ook de ideale blog website voor werkgevers en werknemers. Je leert alles over stress en burn-out maar ook over andere psychosomatische klachten. En bieden zij allerlei zelfhulp programma's.

Volg hen op Twitter!

 

newstart

Newstart

Een nieuwe start met NewStart, de website die training in geluk en succes aanbiedt.

New Start is in 2009 opgericht door Frank de Moei, bekend van Capedium en al meer dan 15 jaar trainer en coach.

Lees interessante feiten over overspannenheid of hoe je rust in je hoofd krijgt. Bekijk bekende oorzaken en hoe je leert omgaan met stress.

Je vindt hier regelmatig nieuwe blogs die op een fijne en toegankelijke manier zijn geschreven.

Daarnaast biedt Newstart ook enkele nuttige online trainingen, ondersteund door een ongelofelijke hoeveelheid positieve reviews.

Volg hem op Twitter!

 

ggzgroep

GGZ groep

Ondanks het overheidskarakter mag de website van GGZ groep niet in dit rijtje ontbreken.

Eigenaar van de website is het Neurofeedback Instituut Nederland, dat informatie biedt over verschillende behandelmethoden.

De GGZ groep gaat dieper in op behandeling, symptomen en oorzaken van een burn-out.

Daarnaast lees je alles over verschillende behandelingen zoals cognitieve gedragstherapie of het verbeteren van de assertiviteit.

De blogs zijn wat zakelijk van opzet, maar daardoor ook duidelijk. De bedoeling achter de website is het verlenen van gerichte behandeling.

 

Thuisarts

Een uitgebreide en informatieve website die in 2009 is opgericht door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Veel huisartsen verwijzen hun patiënten voor meer informatie naar deze website door.

Je vind hier dan ook uitgebreide informatie over stress, overspannenheid en burn-out. Er wordt onder andere verteld over de verschillende herstelfases. Ook lees je hoe het verder moet na overspannenheid of een burn-out. 

Een zeer informatieve website die de diagnose van de huisarts ondersteunt.

Volg hen op Twitter!

 

Ruud Meulenberg

Er zijn heel wat persoonlijke coaches die jou leren omgaan met stress, overspannenheid of een burn-out. Eén van de betere coachpraktijken met een zeer uitgebreide site is die van Ruud Meulenberg.

Deze site biedt niet alleen diverse interessante blogs, maar ook online cursussen ter ondersteuning. 

Leer hier alles over de ervaringen met een burn-out, ontspanningsoefeningen of hoe je omgaat met werkdruk en stress op de werkvloer. De website bestaat sinds 2014 en heeft al een mooi aantal blogs en een uitgebreide kennisbank opgebouwd.

Volg hem op Twitter of Facebook!

 

a vogel

A.vogel 

Bij A.Vogel, bekend van de homeopathische middelen, denk je niet direct aan omgaan met stress.

Toch vind je op deze website praktische informatie over verschillende vormen van stress. A.Vogel leertje hoe je bewust wordt van de symptomen. Ook gaat het dieper in over hoe om te gaan met spanning en stress.

Het geeft diverse voorbeelden, zoals Mindfulness oefeningen en natuurlijke hulp bij stress. De website van A.Vogel is in 1998 opgericht door Biohorma België. Met een jarenlange ervaring mag je hier dus ook de beste informatie van verwachten.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

sochicken

So Chicken

So Chicken is in 2005 in het leven geroepen door Jelle Hermus, eigenaar van So Chicken Studios.

Hij richt zich op een leuker leven, daar hoort ook het vermijden van stress bij.

De website geeft je tips over omgaan met stress en praktische adviezen om de stressklachten te verminderen. Je vindt hier ook blogs over ontstressen, zorgeloos spelen, positief denken en andere nuttige tips.

Volg hem op Twitter of Facebook!

 

justbeyou

Just Be You

Zoek je 100 tips met betrekking tot het omgaan met stress, dan kom je op Just Be You uit.

Deze website bestaat sinds 2006 en is opgericht door Marian Palsgraaf. In haar jeugd ervaarde Marian veel stress, wat haar inspiratie gaf voor de oprichting van een feel good online Magazine.

100 tips met betrekking tot omgaan met stress lijkt misschien veel, maar er staan echt interessante dingen tussen. Pik hier een aantal tussenuit en probeer het zelf.

De website biedt diverse andere blogs, waaronder tips om meer in jezelf te geloven en hoe je dingen los kan laten.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

psychologiemagazine

Psychologie Magazine

De naam zegt het al, op Psychologie Magazine vind je adviezen en blogs over psychologie, maar ook specifiek over stress en overspannenheid.

De website is actief sinds het jaar 2000 en is onderdeel van Weekbladpers BV. Naast blogs vind je hier ook diverse testen en trainingen. Doe de test en ontdek je huidige stressniveau.

Zoek je informatie over omgaan met stress, bezoek dan zeker de website Psychologie Magazine.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

schouten en nelissen

Schouten en Nelissen

Via hun blog omgaan met stress wordt je uitgelegd wat stress is en hoe je hier goed mee om kunt gaan. 

Verder vind je hier handige tips over minder stress en meer energie.

Schouten en Nelissen biedt training en coaching op het gebied van stress en werkdruk. De website, die sinds 1999 bestaat, richt zich voornamelijk op werkgevers.

Toch biedt deze blog ook voldoende informatie voor iedereen die te maken heeft met stress op het werk.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

mindtuning

Mind Tuning

Pieter Frijters legt je haarfijn uit hoe een burn-out uiteindelijk ontstaat. Je leert de kenmerken van overspannenheid herkennen en wat de risicofactoren zijn.

Mind Tuning is een blog die door praktijkprofessionals is opgericht. Ze geven sinds 1999 online informatie over stress, overspannenheid en burn-out. Professioneel, accuraat en nuttig!

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

De psycholoog

De psycholoog

Waar kun je beter met stressgerelateerde klachten terecht dan bij de psycholoog?

Op hun site lees je meer over de symptomen, oorzaken en behandeling van stress. Ontdek de lichamelijke en psychologische klachten die erbij horen.

De blog leert je anders denken over stress en hoe een betere assertiviteit kan helpen. De Psycholoog is onderdeel van het instituut voor positieve psychologie en is in 1999 opgericht.

Volg hen op Facebook!

 

optimale gezondheid

Optimale gezondheid

Ben je al eens de updates van Optimale Gezondheid tegengekomen?

Deze is in 2014 gestart door Robert Jan Hendriks. Hij laat mensen graag kennismaken met een optimale gezondheid. Dit is goed gelukt middels de website, waar je kunt zoeken op verschillende klachten.

Zo behandelt hij de 13 meest voorkomende symptomen bij overspannenheid. Ook leer je waar concentratieproblemen vandaan komen en hoe overspannenheid juist depressieve gevoelens in de hand werken.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

stresscentrum

Stresscentrum

Bij Stress Centrum vind je alles over stress, de signalen en klachten. Hun blog gaat dieper in over het ontstaan, maar ook het voorkomen van overspannenheid.

Gezond eten en het bijhouden van een stressboek zijn een van de vele tips.

Stress Centrum is geen onbekende op het gebied van omgaan met stress. Sinds 2013 volg je interessante blogs, vrijgegeven door oprichter MKB Result 4 Effect.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

Burn-out herstel centrum

Burn-out herstel

Ook burn-out herstel info is een aanrader.

Deze website is door Marcel Rijntjes in 2015 opgericht. Marcel komt van de organisatie Aandacht, dat zich richt op persoonlijke ontwikkeling en trainingen.

Op de website van burn-out herstel vind je onder andere uitleg over burn-out versus depressie. Hier leer je de verschillen tussen beide kennen en hoe je dit kunt voorkomen door middel van vroegtijdig ingrijpen.

Ook vind je blogs over de behandeling van een burn-out en wat je moet doen wanneer je partner een burn-out heeft.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

gezondheidsnet

Gezondheidsnet

Gezondheidsnet is de nummer één in gezondheid, aldus de website zelf.

Deze website valt onder de verantwoording van Press Partners BV. Sinds 1997 vind je hier veel informatie over geestelijke en lichamelijke klachten, voeding en beweging.

Je leert hier onder andere wat precies de lichamelijke reacties op stress zijn en waarom het lichaam bepaalde symptomen vertoont. 

Stressklachten zijn een voorbode van een burn-out, ook hier gaat Gezondheidsnet dieper op in. Uiteraard vind je nog veel meer interessante artikelen over stress, overspannen en burn-out.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

gezondr

Gezond*r

Een veelzijdige website over psychologie, voeding en verschillende kwalen.

Gezond*r deelt sinds 2015 informatie over jouw gezondheid. Eigenaren en schrijvers van deze website zijn Paul en Sabrina, beiden enthousiast over gezond leven.

Met hun blog geven ze bijvoorbeeld veel informatie over stress en stress symptomen. Van hartkloppingen tot spierstijfheid, alle stress symptomen komen voorbij. En geven ze de juiste informatie over de gevolgen van stress. 

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

jong burn-out

Jong burn-out

Je bent jong en hebt een burn-out, daar wil je meer over weten.

Hiervoor is er de website Jong burn-out, opgericht in 2013. Drijvende kracht achter deze website is Nienke Thurlings, trainer/coach en blogger.

Op de vraag "hoe lang duurt een burn-out?" wordt duidelijk antwoord gegeven.

Verder vind je op Jong burn-out informatie over trainingen op maat, een gezonde levensstijl en praktische tips over omgaan met stress. Deze nuttige website is overigens niet alleen voor jongeren, maar voor iedereen.

Volg haar op Facebook!

 

werkpsycholoog

Werkpsycholoog

Vaak wordt van een burn-out gesproken, terwijl je 'slechts' overspannen bent. De werkpsycholoog praat hierover in hun blog.

Je leest alles over de belangrijkste kenmerken van overspannenheid of een burn-out. Zo leer je de verschillen duidelijk herkennen.

De werkpsycholoog bestaat als website sinds 2010. Het is opgericht om werkgevers en werknemers te voorzien van de juiste informatie en begeleiding. De werkpsycholoog geeft trainingen en workshops door het hele land.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

carienkarsten

Carien Karsten

Nog een website die zich richt op therapie en coaching. Carien Karsten schreef in 1999 het boek ‘omgaan met burn-out’.

Inmiddels is de website gevuld met veel informatie over overspannenheid en burn-out. Op haar blog vind je bijvoorbeeld oefeningen die helpen om niet overwerkt te raken.

Hiermee voorkom je stressklachten en een uiteindelijke burn-out. Carien geeft je ook praktische  informatie met betrekking tot communiceren, pauzes inplannen en op tijd aan de bel trekken.

Volg haar op Twitter


ontspannu

Ontspan nu

Weet jij hoe het stressproces eruit ziet?

Dit ontdek je in de blog verschillende stadia van het stress proces van Ontspannu! In het artikel worden de vier stadia besproken, van stress tot burn-out. Hier tussenin zit overspannenheid, het punt waarop je nog terug kunt.

Deze informatieve website is in 2003 opgericht door Fred Steetsel, stressconsulent en personal coach.

De website biedt nog veel meer informatie over stress en een nuttige werkstress test met score uitleg.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

fitengezondleven

Fit en gezond leven

Ben je nu overspannen of niet?

Op deze site test je gratis of je overspannen bent. Je leert over het verschil tussen stress, overspannenheid en burn-out.

Fit en gezond leven is een informatieve website uit 2012. De praktijk is opgericht door Gilbert Brouwer, therapeut binnen de complementaire geneeskunde.

In dit blog krijg je veel handige tips over omgaan met stress.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

StressPro

StressPro

Hoe kun je herstellen van overspanning? StressPro behandelt de drie fasen van herstel na overspannen zijn.

Daarnaast lees je andere artikelen over burn-out, het verminderen van stress en welke invloed medicijnen op stress hebben.

StressPro biedt online coaching en training. De website is in 2016 opgezet door Sander Touw. Hij wil anderen graag helpen met het verbeteren van hun leven. Dat is zeker gelukt met de informatieve website.

Volg hen op Facebook!

 

Lifecoach phil

Lifecoach Phil

Stress ontstaat soms door relatieproblemen. Andersom is ook het geval, dit lees je in de blog relatieproblemen door stress.

Hier vind je 10 tips die je helpen om je relatie te redden. Lifecoach Phil wordt gerund door Philomena van Son. Sinds 2012 geeft ze advies over omgaan met stress, relatieproblemen en manieren om gelukkig te zijn.

Niet direct een website die zich alleen richt op stress, maar wel in combinatie met relatieproblemen. Zo voorkom je in ieder geval nog meer stress in je leven.

Volg haar op Twitter of Facebook!

 

24baby

24 Baby

Ook zwangere vrouwen ervaren vaak stress. Dit is een nare combinatie die van invloed is op de algehele gezondheid en de zwangerschap. Het kan zelfs complicaties veroorzaken.

24 Baby is een bekende website over zwanger worden en zijn, geboorte en baby. Je vindt hier meerdere artikelen over stress tijdens de zwangerschap en de baby.

Deze website is een aanrader voor zwangere vrouwen die niet zo lekker in hun vel zitten.

Volg hen op Twitter of Facebook!

 

Backbloesemadvies

Mariepure / Bach Bloesem advies

Er zijn veel manieren om stress aan te pakken. Een hiervan is met behulp van bachbloesems, natuurlijke producten die een positieve invloed hebben op de emoties.

De blog stress aanpakken laat je niet alleen de oorzaken en symptomen zien, maar ook hoe je omgaat met stress.

Lijkt dit je allemaal wat zweverig? Vergeet niet dat de bachbloesemtherapie al sinds 1928 bestaat en bij veel mensen een positieve werking heeft.

Bij Mariepure opgericht door Tom Vermeersch, vind je nog veel meer informatie over bachbloesems bij stress, spanningen in het hoofd en overige klachten.

Volg hen op Twitter of Facebook!


Bofit

BoFit

Ook BoFit mag niet ontbreken. Bo Bogaard heeft BoFit opgericht in het jaar 2000, toen burn-out nog vrij onbekend was.

BoFit heeft een goede blog die regelmatig wordt voorzien van verse, waardevolle artikelen. Zo schrijven ze over veelvoorkomende valkuilen bij burn-out. Maar ook over hele praktische tips bij zaken als perfectionisme, slapen, ademhaling en eenzaamheid.

Bo en zijn team schrijven soms ook een korte serie over een bepaald onderwerp, zoals grenzen stellen. Hiermee brengen ze jou ook wat verdieping in het thema waar je meer over wilt weten. Al met al voor jou een nuttige toevoeging in deze lijst met beste blogs.

Volg hen op Facebook en Twitter


burnoutpoli

Burn Out Poli

Burn Out Poli update hun site regelmatig met nieuws omtrent stress en burn-out.

Zo vind je hier dan ook nuttige informatie over kosten van burn-outs, de impact op werkgevers en de invloed van burn-outs op de samenleving.

Daarnaast ook veel blogs over bijvoorbeeld stress bij millenials, omgaan met angst, de keerzijde van social media en misverstanden over mensen met burn-out.

Hun blog die uitleg geeft over de 12 stappen naar burn-out is zeer herkenbaar. En anders kun je voor herkenning van klachten ook nog gebruik maken van hun online burn-out test.

Initiatiefnemers van Burn Out Poli zijn Barbara Kok en Victor Overmars. Barbara schrijft ook op Baaz, Bedrock, Boost Your Health en Holistic.

Volg hen via Facebook of Twitter!


Beste blogs omgaan met stress en burn-out

StressHelp Award: 30 Beste Blogs Stress & Burn-out

Uit alle websites die er momenteel bestaan op het gebied van stress, zijn de genoemde blogs de winnaars van de award om zichzelf te scharen onder de 30 beste blogs op het gebied van omgaan met stress, overspannenheid en burn-out.

Er is overlap, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Uiteindelijk is het ook een kwestie van een klik met de auteur en schrijfstijl van het blog.

Welke blog spreekt jou het meest aan? Laat het hieronder weten of deel dit met je vrienden! Op de hoogte blijven van je favoriete stress blog? Volg ze op Twitter of Facebook. • Martine schreef:

  Ik lees altijd graag de blogs van Werkpsycholoog. In heldere taal word je als werkgever én werknemer gewezen op de mogelijkheden tijdig aan de bel te trekken en een bedrijfspsycholoog in te schakelen.

  • Wouter Vrooland (Werkpsycholoog) schreef:

   Dank voor je belangstelling Martine, leuk om te horen. We blijven schrijven op ons blog!

 • Mascha schreef:

  Wij schrijven iedere week blogs voor werkgevers over Burnout op de werkvloer. Meerdere prijzen gewonnen vanwege onze uitstekende werkwijze en toch staan wij niet in je lijst. Hoe kan dat? Gr. Mascha van byebyeburnout.nl.

  • Lars schreef:

   Hi Mascha, goed dat je dit aangeeft! Je site zou inderdaad een goede toevoeging kunnen zijn. Wellicht is die aan onze aandacht ontsnapt omdat jouw blog artikelen onder de kennisbank staan (wat overigens ook prima is). Ik blijf deze lijst de komende tijd herzien, en neem je site mee in de volgende review ronde.

 • Dave Jacobs schreef:

  Hoi Lars,
  Ik ben recentelijk ook een nieuwe blog gestart waarvoor ik elke week artikelen schrijf.
  Ik ben nog niet zo lang bezig en mijn website zal zich nog moeten laten bewijzen, maar dat gaat zeker goed komen!

  Mijn laatste artikel gaat over chronische stress en waarom je chronische stress niet te lang moet laten duren.

  Wanneer kan ik mij aanmelden voor een vermelding op jouw website?

  Zie voor meer informatie:
  ontspanninginfo.nl

  Alvast dank!

  groeten, Dave

  • Lars schreef:

   Hi Dave, dank je wel voor het insturen van je site. Als je site nog beginnend is, zal die zich – zoals je al aangaf – nog wel moeten bewijzen om tussen deze toppers te komen. Ik zal je site reviewen in de volgende ronde en in de gaten houden.

 • Nienke schreef:

  Ik lees graag de blogs van VIVAS coaching en haar rake teksten op Facebook.

 • Reinoud Prins schreef:

  Ik zou toch Liberi ook wel willen nomineren. Wij schrijven elke week minstens 3 relevante blogs over alles wat met stress te maken heeft. Kijk gerust even op onze website en maak er maar 31 beste blogs van!

  • Lars schreef:

   Bedankt voor je interesse Reinoud. Als ik een nieuwe ronde opstart, zal ik jullie site meenemen.

 • Jos schreef:

  Hoi Lars!

  Ook vanuit mij een verzoekje: ik blog al ruim 3 jaar over stress en burn-out (en aanverwante thema’s). Ik schreef er ook mijn masterthesis over en werk nu als burn-out coach. Zou tof zijn als je josnierop.nl eens wilt bekijken en toevoegen.

  Goed bezig met je website, ga zo door!

  Jos

 • >
  Scroll naar top